Om DHS

Dansk Horror Selskab er en litterær forening, hvis formål er at fremme udbredelsen af danskproducerede, skrevne horror-fortællinger (fx. noveller, romaner, graphic novels, sms-litteratur, digte). Foreningen sigter efter at etablere genren ’horror’ som en populær og vedkommende genre i det litterære landskab. Vi forsøger så vidt muligt at definere ’horror’ ret bredt, således at vi både dyrker den rendyrkede genre, men også går på opdagelse efter horror-træk i tekster, der ikke gør sig af at være horror.

Vi stræber også efter at udbrede horrorgenren til det voksne publikum, hvilket er en af de væsentligste grunde til, at vi har valgt ordet ’horror’ frem for ’gys.’ God horror er i vores optik henvendt til voksne, med komplekse fortællinger og med et sprog, der er stimulerende for en voksen læser. Der er skrevet og bliver skrevet masser af gode gysere målrettet børn og unge – og nogle af dem er også værd at læse for voksne, men hvor er den horror, der primært retter sig mod voksne?

Dansk Horror Selskab er et tiltag for at sætte fokus på horror for voksne. For at gøre dette har vi siden 2012 uddelt prisen for Årets Danske Horrorudgivelse.

Prisen blev indstiftet ved vores stiftende generalforsamling 5. september 2011 på Hald Hovedgaard. Stifterne er herunder fra venstre mod højre: Patrick Leis, Nikolaj Højberg, Christian Reslow, Helle Tiegten Tofft, Henrik Harksen, Jacob Hedegaard Pedersen, Jonas Wilmann, Steen Langstrup og Michael Kamp.