17. februar 2013, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

Ny jury skal uddele prisen

Kategorier: Nyheder
Tags::

De fem jurymedlemmer som i år sidder med den hårde tjans at udvælge årets danske horrorudgivelse er:

Janus_B_AndersenJanus B. Andersen
Janus B. Andersen arbejder som bibliotekar på Horsens Bibliotek. Herudover står han bag samt bidrager til en lang række hjemmesider og blogs om de fantastiske genrer, bl.a. Den Elektriske Kanin, Horrorsiden, Fanzine.dk og Fortællingen. Han har også været redaktør på Science Fiction Cirklens medlemsblad Novum gennem flere år samt bidraget med artikler til bl.a. tidsskriftet Himmelskibet og samlingen “Kosmos og Katastrofer“. Til krimimessen i Horsens giver han en kort status på horroråret 2012 lørdag kl. 15.40.

Søren_S_Balslev_WeekendavisenSøren Staal Balslev
Søren Staal Balslev er kulturjournalist og kritiker med fokus på mediestrømninger og populærkultur, herunder særligt amerikansk tv-kultur. Søren er mag.art. i litteraturvidenskab (Syddansk Universitet) og ph.d. med en afhandling om apokalypsen i moderne amerikansk litteratur (Københavns Universitet). Han har arbejdet på CBS, RUC og KU og undervist i kommunikation, kulturjournalistik og litteratur. Søren har skrevet for Weekendavisen siden 2006 og bidraget til tidsskrifter som Kritik og Kosmorama.

Jette_HolstJette S. F. Holst
Jette Holst arbejder som bibliotekar på Horsens Bibliotek. Har siden 2004 stået bag hjemmesiden Gyseren.dk, som anmelder film og bøger indenfor horrorgenren samt udgiver baggrundsartikler om forfattere, instruktører og andre emner inden for horror som hun finder interessant. Til Krimimessen i Horsens interviewer Jette Christian Reslow om “Kimæren” lørdag kl. 14.25 samt er ordstyrer i debatten om dansk horror lige nu lørdag kl. 13.50, hvor Henrik S. Harksen og Anne-Marie Vedsø Olesen er gæster.

Steffen Larsen
Steffen_Larsen_PolitikenSteffen Larsen anmelder børnelitteratur m.m. for Politiken. Medarbejder ved magasinet Børn & Bøger og holder desuden en lang række kurser og foredrag over hele landet, bl.a. er han fast mand på Introduktion til bogsæsonen med børne- og ungdomslitteratur og tegneserier. Steffens formelle uddannelsesforløb sluttede med en 1. del i historie ved Københavns Universitet. I mange år var han lærer ved indkaldeskolen for militærnægtere i Slagelse. Steffen har også været engageret i fagligt arbejde igennem Selskabet for børnelitteratur (Ibby-Danmark). Her har han især været med til at indstille forfattere og illustratorer til internationale udstillinger og priser. Foruden bidrag til antologier og tidsskrifter har Steffen skrevet to bøger under eget navn. De er begge kommet på forlaget Høst & Søn. “Vilde vej”’ fortæller om nyere danske ungdomsbogsforfattere. “Næsten” handler om fred og forsoning. Til Krimimessen i Horsens interviewer Steffen flere forfattere begge dage.

Rikke_Schubart_Videnskab_dkRikke Schubart
Rikke Schubart er lektor på Syddansk Universitet. Hun arbejder på et forskningsprojekt støttet af FKK, “Hollywood’s Combat Zone” om den amerikanske krigsfilm efter 1991. Hendes seneste bog er “War Isn’t Hell, It’s Entertainment: Essays on Visual Media and the Representation of Conflict” (med D. White-Stanley, T. Thomas og F. Virchow, 2009, McFarland). Hun forsker i amerikansk film og har skrevet “Super Bitches and Action Babes: The Female Hero in Popular Cinema, 1970-2006” (2007, McFarland). Hun forsker desuden i gyserfilm – “Verdens 25 Bedste gyserfilm”, (Rosinante, 2001), “I lyst og død: Fra Frankenstein til splatterfilm” (Borgen, 1993) – og actionfilm – “Med vold og magt: Actionfilm fra Dirty Harry til The Matrix”, (Rosinante, 2002). Hun har redigeret antologier på engelsk og dansk, blandt andet “Femme Fatalities: Representations of Strong Women in the Media” (2004, Nordicom) med Anne Gjelsvik. Hun skriver også fiktion. Til Krimimessen holder Rikke et foredrag om Gysets farlige følelser lørdag kl. 14.50.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *