16. marts 2013, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

Vinderen af Årets Danske Horrorudgivelse er fundet…

Kategorier: Nyheder

Jonas_med_prisenFor anden gang har Dansk Horror Selskab uddelt prisen for Årets Danske Horrorudgivelse. Det skete på Krimimessen i Horsens her i weekenden.

I år har nomineringsprocessen været anderledes i forhold til sidste år, idet det er forlagene, som har indstillet værker til longlisten. Hvert forlag har kunnet indstille max 2 titler, og herefter er det horrorbloggere og andre horrorentusiaster, som har udvalgt de 5 titler til shortlisten, som en uafhængig jury skulle tage stilling til.

Feltet var bredt og spændte lige fra menneskeædende oliepøle over spøgelseshistorier og opera til grafisk splatter-action. Men vinderen blev novellesamlingen ”Frygt-filerne” af Jonas Wilmann.

Jonas Wilmann debuterede i 2009 med ”The End”, og siden da er det blevet til endnu tre romaner samt novellesamlingen ”Frygt-filerne”, som imponerede juryen med sin power.

Jonas_og_JacobBegrundelsen for valget af ”Frygt-filerne” lyder:

Jonas Wilmann har med ”Frygt-filerne” skabt en herligt klam og ubehagelig oplevelse. Novellesamlingen veksler skånselsløst og respektløst mellem klassiske gotiske rammer og fandenivoldsk og hypermoderne temaer. Her er der ingen smalle steder og læseren rammes gang på gang af væmmelse, lede og ja – befriende humor. Wilmann formår at parre absurd og surrealistisk humor med fysisk kvalme og støt stigende ubehag og demonstrerer et overlegent, næsten arrogant mod. Dansk horror bliver med Frygt-filerne fornyet og revitaliseret, samlingen er endda exceptionelt velredigeret. Wilmann går ganske enkelt uhæmmet til bidet: det er ikke god smag, men det er uanstændig god stil.

Den uafhængige jury bestod i år af kulturjournalist og kritiker Søren Staal Balslev, bibliotekar Janus Andersen, forsker Rikke Schubart, bibliotekar Jette Holst samt anmelder Steffen Larsen. Prisen blev overrakt til Jonas Wilmann af formanden for Dansk Horror Selskab, Jacob Hedegaard Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *