Mathias_ClasenHjemmeside (personlig)

Horrorudgivelser:
Homo Timidus: fagbog (2004)
Horror.dk: novellesamling (red. 2008)
Velkommen til dybet: novellesamling (red. 2011)
Monstre (2012)

Dertil en række videnskabelige artikler (bl.a. om zombier og vampyrer), som kan downloades på ovenstående hjemmeside.

Mathias Clasen, f. 1978, forstår ikke helt horrorgenren. Det forekommer ham besynderligt, at rationelle mennesker vil bruge tid og penge på at lade sig skræmme af opdigtede monstre og fiktive okkulte hændelser. Siden Stephen Kings bøger fejede benene væk under ham engang i midten af halvfemserne, har Clasen heltemodigt udsat sig selv for alverdens horror i videnskabens navn. Hvorfor og hvordan virker genren? Hvorfor er mange mennesker tiltrukket af den? Hvorfor er endnu flere mennesker ikke tiltrukket af den? Hvornår opstod den, og hvorfor? Hvad kan viden om det menneskelige sind fortælle os om horrorgenren, og hvad kan horrorgenren fortælle os om det menneskelige sind?

(Originalartiklen er bragt på Danskehorrorfans.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *