Lars_Ahn_PedersenHjemmeside

Horrorudgivelser:

Telefon fra afdøde i PIX (2013)
Donation i Vampyr (2013)
Blomstervanding i Dystre Danmark 2, (2011)
Langt ude i skoven i Velkommen til dybet (2011)
Mordene på Katrina i Dystre Danmark (2009)

Nogle børn får at vide, at de kom med storken. Mine forældre fortalte, at jeg ankom med et Air France-fly en juli-aften i 1973. Forklaringen er, at jeg er født i Seoul, Sydkorea og kom til Danmark som adoptivbarn, da jeg var fire måneder gammel.

Resten af min opvækst fandt sted i Hedehusene, hvor jeg gik i skole. Jeg har altid været lidt af en læsehest og har fået at vide, at en af mine første billedbøger handlede om et spøgelse ved navn Horatio. Det forklarer måske min senere fascination af det fantastiske og makabre, selv om jeg som lille var let at skræmme. For eksempel havde jeg mere end svært ved at se Emil fra Lønneberg, fordi jeg var bange for Emils sure far!

Som barn slugte jeg tegneserier på stribe, og derefter gik jeg på strandhugst i mine forældres bogsamling, der primært bestod af spændingsromaner – da jeg var 12, var min yndlingsforfatter Desmond Bagley… Jeg kastede mig også over Star Wars-sagaen, Tolkien og Stephen King, og på et eller andet tidspunkt slog det mig, at jeg kunne begynde at lave mine egne fortællinger. I forvejen klarede jeg mig bedst i de skriftlige fag i skolen, og jeg elskede, når vi havde fristil. Eksempelvis afleverede jeg en gang en varulve-historie, som min dansklærer vist ikke rigtig kunne finde ud af, hvordan hun skulle forholde sig til. I dag er mine favoritforfattere Iain M. Banks, Caitlin R. Kiernan, Neil Gaiman og James Patrick Kelly.

Jeg blev student fra Høje-Taastrup Amtsgymnasium i 1991 og brugte derefter et par år på at arbejde som postbud og gå på højskole (Støvring Højskole 1992), mens jeg tog mig sammen til at søge ind på Danmarks Journalisthøjskole. Det lykkedes mig at blive optaget i 1993, og fire år senere kunne jeg kalde mig journalist. Jeg har været ansat på Dagbladet Roskilde siden 1998. De første mange år arbejdede jeg som skrivende på Roskilde-redaktionen, indtil jeg i 2004 skiftede over til at blive redigerende. I 2009 blev jeg udnævnt til redaktionsleder som del af et tre-mands lederteam på redaktionen.

Jeg bor i Roskilde og er medlem af foreningerne Uden Cola, Koreaklubben, Fantastik og Science Fiction Cirklen. Desuden er jeg medlem af en rockklub, som primært består af tidligere og nuværende medarbejdere på mit gamle praktiksted og første arbejdsplads som journalist, Vejle Amts Folkeblad.  Vi mødes et par gange om året og dyster i en rimeligt hardcore-nørdet rockquiz, ligesom vi kårer Årets Plade. Endelig er vi faste gæster på Roskilde Festival, som jeg har været på hvert år siden 1994. Ironisk nok ventede jeg med at tage på Roskilde, indtil jeg var flyttet til Århus for at læse på DJH, selv om jeg er vokset op få kilometer fra festivalpladsen. Det hjælper selvfølgelig, at jeg ikke skal betale for billetten, fordi jeg dækker festivalen for mit arbejde, og at jeg slipper for at overnatte i støvet/mudderet sammen med alle andre, fordi jeg kan tage hjem og sove.

Ud over musik (Muse, Suede, PJ Harvey, Björk, Bat for Lashes og mange, mange flere) og skønlitteratur i den fantastiske genre interesserer jeg mig for film (Top 5: Blade RunnerStar Wars IV: A New Hope, De syv samuraier, Alien og Aliens) og fodbold. Jeg har en to år yngre lillesøster og to søde niecer.

Her er mit professionelle cv.

Jeg har også en profil på Facebook.

(Originalartikel fra Larsahn.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *