Martin_Schjonning

Horrorudgivelser:

Deroute, 2015 (nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse)
De fattige blandt mennesker
 i Vampyr, 2013
Præludium i Pix, 2013
Rotter – Fem korte historier, web-udgivelse (læs den her)
Mennesket, novelle, web-udgivelse (læs den her)
Anonymt bidrag i Velkommen til dybet, 2011
Ismånens rædsler (Himmelskibet, 2011)

Det var en tidlig morgen, i den værste isvinter jeg kan huske. Min mor fik bakset vores lille japanske bil op fra indkørslen og ud på den smalle asfalterede vej der førte op til Slagelse Landevej. Allerede få meter efter begyndte bilen at skride ud. Min mor forsøgte ihærdet at rette den op, men vi landede alligevel i grøften, lige før T-krydset. Vi kom ikke i skole den dag. Alle var uskadt og vi vraltede tilbage til huset gennem høje snedriver. Vi ringede til Falck, der forbløffende nok havde tid til at at komme og trække bilen fri. Et kvarter efter lød der et brag oppe fra T-krydset. En kæmpestor lastbil havde kilet sig ned i grøften, nøjagtigt der hvor vores bil havde været …

Deroute2015Det er en af de historier jeg ynder at fortælle. Tænk hvis vi ikke havde boet under 100 meter væk. Så var min søster og jeg nok blevet siddende i bilen mens min mor gik efter hjælp. Lastbilen sad så godt fast at Antvorskov Kaserne måtte sende en PMV ud for at trække den op. Alle mennesker består af summen af deres oplevelser, og eftersom denne sum bliver større for hvert minut man lever, virker det nærmest omsonst at skrive en biografi. Så i stedet vil jeg skrive en delsum, som den ser ud, i mit 31. leveår:

Jeg er uddannet litterat og arbejder freelance som forlagsredaktør. Jeg elsker bøger på et nærmest obsessivt niveau. Jeg læser alt hvad jeg kan få fingre i af klassikere, men mine største interesser er inden for erotik, weird tales, horror og science fiction. Jeg har en særlig affinitet for bøger (og tegneserier, film, serier, etc.) der omhandler jordens og/eller menneskehedens undergang.

Jeg skriver en masse. Min fiktion bevæger sig i overnævnte genrer, med få udstikkere til fantasy, hvis jeg selv synes det er originalt nok. Derudover er jeg ivrig skribent på bloggen Apokalyptisk, hvor jeg omtaler og anmelder apokalyptisk lecture og filmkunst. Her skriver jeg også artikler om genren.

Jeg har tidligere arbejdet som skribent for diverse små og store magasiner, jeg har anmeldt musik, og haft min egen mad-blog for Magasinet Mad. Mine øvrige interesser strækker sig over musik, rollespil, teater, madlavning, vin, historie og kunst.

Jeg har en søn der ser ud til at blive mindst lige så splittergal som sin far.

Jeg sidder på min kærestes fremlejede kollegieværelse. På væggen hænger et kort over vandreruter i Kroatien, som den egentlige lejer har ladet hænge. Ved siden af mig står to store kongas-trommer. På bordet ligger der nyligt ankomne billetter til verdens største heavy metal-festival, en stabel paperbacks og et målebånd af papir som jeg snuppede i Bauhaus. Jeg kan se Amager Fælled ud af vinduet, og bag den knejser Amagerværkets tre skorstene. Det har lige tordnet og lynet, så metroen brød sammen og et hus i nærheden brød i brand. Jeg sætter det sidste punktum i en delsum.

(Originalartikel fra Martin Schjönnings hjemmeside)
Photo Credit: Sissela Ørnholt Johansson

Interview i Gentofte Lokalavis

Anmeldelser:

Deroute – Eibes Bogblog
Deroute – Himmelskibet.dk
Deroute
– Gyseren.dk
Undergang – Litteratursiden.dk
Varulv – Bogblogger.dk
Varulv – Himmelskibet.dk
Vampyr – Bogblogger.dk
Vampyr – Gyseren.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *