Nikolaj_HoejbergHjemmeside
Forlag
Facebook / Twitter

Horrorudgivelser:
Vandringer i mørke (2009)
Lejlighed 42 – og andre mørke fortællinger (2010)
Se hvad jeg siger, hør hvad jeg gør (2013)

Født 2. august 1973 i Århus. Dimiterede som geolog fra Århus Universitet i 2001, men har aldrig arbejdet som sådan. Har til gengæld arbejdet som opvasker, husassistent, portør,  cykelsbud, avocadoplukker, ukrudtsbekæmper, fabriksarbejder, rådgivende ingeniør og miljøleder. Tjener p.t. til dagen og vejen som projektleder i Naturstyrelsen og forlægger på Forlaget Kandor.

En gang om måneden drager jeg til Nebelheim øst for Aalborg for at dræbe ondskab. Beskyttet af ringbrynje, brystpanser og tårnskjold jagter jeg orker, zombier og mutanter gennem skove og sumpe. Det hænder at jeg falder i kamp, men indtil nu har lysets tjenere genoplivet mig igen så jeg kan forsætte med at se det onde i øjnene.

Ud over liverollespil spiller jeg Dungeons & Dragons i rollespilsforeningen TRoA, hvor en håndfuld spillere kæmper sig gennem min horrorfantasy verden, Kandor. Jeg tumler med planerne om at skrive en serie om de dødes kamp om Kandor, men indtil nu er jeg kun halvvejs gennem første bind ud af ni. Så der er et stykke vej endnu før den første bog rammer gaden.

Forfatterkarrieren begyndte i 1992 med et kærligt forsøg på at skrive en dansk udgave af Stephen Kings Det Onde. Missionen mislykkedes, men resulterede heldigivs i en uudslukkelig lyst til at skrive 24/7/365. Debuterede i 2004 med romanen, Snestormen på det nu hedengangne eForlaget. Bogen solgte ét eksemplar. Til undertegnedes mor. Så taler vi ikke mere om det.

Efter misseren med Snestormen gik der lang tid før lysten til at skrive til andet end skuffen atter meldte sig, faktisk skal man frem til 2008 før et nyt manuskript blev sendt til et forlag. Dette resulterede i en antagelse, og siden da har undertegnede bidraget til 14 antologier / magasiner samt udgivet to novellesamlinger.

Jeg elsker horrorgenren, men kan ikke forklare præcist hvorfor. Måske fordi at i horror behøver man ikke lægge restriktioner på sin fantasi, hverken som læser eller forfatter. Alt kan ske. Og alt bør ske.

Horror for mig er når det man forstår som en almindelig hverdag pludselig bryder sammen uden at man få en forklaring på hvorfor. Så fylder man nemlig sit hoved med sine egne tolkninger af HVORFOR og de tolkninger er ofte besjælet med tilværelsens indre dæmoner.

I 2010 etablerede jeg Forlaget KANDOR. Bevæggrunden var, at jeg synes, der gøres alt for lidt for de fantastiske genrer i Danmark, specielt horror. På sigt håber jeg på at være med til at berige det danske fantasylandskab med en mangfoldighed af titler, frem for som det er nu, hvor der kun udgives ganske få dansk skrevet titler fordi forlagene vil være sikre på store salgstal.

(Originalartiklen er bragt på Danskehorrorfans.dk samt på forfatterens blog)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *