26. december 2015, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

Longlisten for nominerede horror-udgivelser 2015

Kategorier: Nyheder
Tags::
Sidste års vinder Teddy Vork sammen med Henrik S. Harksen

Sidste års vinder Teddy Vork sammen med Henrik S. Harksen

I år er der ikke færre end 16 titler på longlisten. Denne liste bliver via afstemning kortet ned til 5 titler, som juryen så skal tage stilling til og herfra kåre årets bedste horrorudgivelse 2015.

I år er der et bredt felt af både etablerede og debuterende forfattere, ligesom listen indeholder en blanding af novelle-samlinger, sms-udgivelser og romaner.

Kritierierne, der stemmes ud fra, lyder:

  • Værket skal tilstræbe at skabe en følelse af uhygge, skræk og/eller foruroligelse for læseren
  • Sproget skal være fængende og fascinerende
  • Værket skal kunne underholde, udfordre og fastholde den voksne læser

 

De nominerede titler er: 

DDPDen døde pige af Niels Ole Busk
Et makabert ritual udføres i Odense centrum og en kvinde voldtages. Filosofilærer Maurice inddrages endnu engang for at hjælpe, men hvordan skal han bidrage med sagens opklaring, når han er i tvivl om hvorvidt han selv er skyldig? Maurice husker kun nattens lidenskabelige eskapader i glimt. Vanviddet truer under overfladen. Alt imens den døde pige nærmer sig ham. Da først hendes hånd rører ved ham, begynder brikkerne at falde på plads.
Udgiver: Forlaget H. Harksen Productions

MidnatsmuseMidnatsmuse af Mikkel Harris Carlsen
I et pensionat sidder en logerende og gruer for mødet med den nye lejer. Ved Rhinens bred drages en rejsende til at stå af toget og gå på opdagelse. I skyttegraven modtager en martret soldat uventet besøg hjemmefra. En maler møder sin muse, men hvad er hendes pris for at vække hans skaberkraft? 18 sælsomme fortællinger om lidenskab og besættelse, dæmoni og dekadence, eros og død. Om forbudte lyster, fortabelse og forvandling.
Udgiver: Forlaget Kandor

sadistiske_gourmetDen sadistiske gourmet af Vagn Grønkilde
Aaron vinder 25 millioner i Lotto. Hans lykke er gjort, eller er den? Nordjylland har aldrig været mere grotesk og skræmmende som efter jord- og betonarbejderen, Aaron, scorer den store gevinst. Snart må han forholde sig til både lokale rockere og sensuelle, brasilianske Rosita, mens Den Sadistiske Gourmet lurer i mørket.
Udgiver: Forlaget DreamLitt

SamlerneSamlerne af Michael Kamp
Thomas er en plaget mand. Det begynder med huller i hukommelsen. Så følger synerne og de vågne mareridt. En overnaturlig trussel har invaderet familiens hjem, og snart er Thomas fanget i en labyrint af desperation og rædsel. Hvordan kan han beskytte sin familie mod noget han ikke kan se?
Udgiver: Forlaget Tellerup

SpejlportenSpejlporten af Patrick Leis
Lucas er tre år gammel. Han taler ikke, han siger aldrig et ord. Men han synger. Med en høj, klar stemme af overjordiske toner. Og når Lucas synger åbner spejlene sig og noget fra en anden verden kryber gennem revnerne i glasset. Og selv om hans storebror Mark og hans venner fornemmer at noget er frygteligt galt i Vejby, synes de voksne intet at bemærke. Men de tror jo heller ikke på hverken hekse eller vampyrer.
Udgiver: Forlaget Valeta

UdrensningUdrensning af Patrick Leis
Europæiske storbyer hærges af mordbrande. Gerningsstederne er tilsyneladende tilfældigt valgt, men fremgangsmåden er ens og hver gang kræver ilden dødsofre. Agent Vögel eftersætter brandstifteren, men snart står det klart, at han ikke er den eneste, der er på jagt… Og dækker flammerne i virkeligheden over noget ganske andet?
Udgiver: Forlaget H. Harksen Productions

den-røde-tråd1Den røde tråd af Vicki Pedersen
Noveller om en villavej, hvor ikke alle ting er, som de ser ud til at være. En villavej fuld af hemmeligheder, som gemmes bag lukkede døre. Men det er bag den lukkede dør, galskaben trives bedst.
Udgiver: Forlaget DreamLitt

Deroute2015Deroute af Martin Schjönning
Livet i landsbyen er rytmisk og nemt. Størstedelen af indbyggerne ser ikke, hvad der bor iblandt dem. Men en lille dreng får gradvist åbnet sine øjne. I udkantsmørket er han pludselig den eneste med ægte nattesyn. Det han ser, er mageløst. Det vækker noget i ham, og han træffer et valg.
Udgiver: Forlaget Kandor

 

Dead_World1Dead World af Bo Sejer
Når du ser dette, er det allerede for sent. Du skulle ikke have rørt den her bog. Nej, lad være med at lægge den ned igen, det løb er kørt. De har allerede set dig. Din eneste chance er at læse den her bog. Og prøve at ignorere de skygger du ser ud ad øjenkrogen.
Udgiver: Bo Sejer

 

Al_Kødets_Gang1Al kødets gang af Amdi Silvestri
Søren flytter ind i barndomshjemmet på Bringe Allé for at passe sin syge, demente mor. Et hjem, som huser skygger og fortrængte minder. Et sted, der hjemsøges af ekkoet fra fortidens fester og fortidens synder. Et hus, hvor der vokser vedbend på facaden og græsset gror vildt. Et hjem med et gyngestativ i baghaven og en dyb, mørk kælder. En bygning, hvor familie betyder alt. Søren har ikke lyst til at være der, men han lokkes af den store arv.
Udgiver: Forlaget H. Harksen Productions 


Kærlighedsfrugt1Kærlighedsfrugt af Amdi Silvestri
Ud af mørket voksede mennesket og gjorde sig til herre over verden. Hvorend det gik, undertrykte det, dræbte det, hånede det og grinede det. Dog var menneskets største forbrydelse at det glemte. At verden engang havde indeholdt mere end villaveje og lejligheder. At der var en tid, hvor mennesket ikke turde gå i mørket, fordi det ikke var deres. At døden kun er en dørtærskel, ikke et bundløst fald. Mennesket glemte og glemsomheden formede verden. Men alt der glemmes vil gerne huskes. Og mennesket er begyndt at erindre igen.
Udgiver: Forlaget Kandor

Blodets_forbandede_båndBlodets forbandede bånd af Nina Julie Sørensen
Prøv at forestille dig at du hele dit liv har fået fortalt at din far var død, men pludselig en dag møder du en person, der fortæller dig at din far faktisk lever og du har muligheden for at møde ham. Det lyder jo alt sammen som starten på en lykkelig historie. Men problemet i denne fortælling er bare lige det, at din far ikke er den du troede han ville være. Han er faktisk langt fra den kærlige og gode far du drømte om.
Udgiver: Nina Julie Sørensen

Når_månen_titter_gennem_ruden1Når månen titter gennem ruden af Lars Thomassen
8 overraskende spændings/krimi noveller der vil kildre dig ned ad rygraden. Læs dem ikke i mørke….
Udgiver: Lars Thomassen

 

Ønskehuset1Ønskehuset af Teddy Vork
Hvad vil du gøre, hvis én du elsker, er døende? Hvilke utrolige vandrehistorier vil du tro på, hvis de lover frelse? Vil du ofre dig selv? Andre?
Udgiver: SMSPress

 

AandemanerneÅndemanerne af Martin Wangsgaard Jürgensen
Fire venner bevæger sig igennem livet i et gotisk Danmark, et tusmørkeland, der både tiltrækker og skræmmer dem. Som årene går, præges de af sære overnaturlige hændelser undervejs. Gennem nedslag i vennernes liv væves et billede frem, der kredser om savn, tab og ulykkelige skæbner.
Udgiver: Forlaget H. Harksen Productions

 

By_WilmannBy – et levende mareridt af Jonas Wilmann
Omgivet af endeløs ørken ligger byen fra dine værste mareridt – en rustende industrifæstning hjemsøgt af spøgelser og dæmoner. Undtagelsestilstand nærmer sig: Befolkningen er skræmt halvt til døde af grusomme ”madmord”, hvor kød har angrebet sagesløse borgere. Og i en kælder af bly sidder en mand og spinder sine historier, intetanende om den part han har i grusomhederne og det sorte mirakel, der står for døren …
Udgiver: Forlaget Kaos

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *