26. maj 2016, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

John Kenn Mortensen udstiller i Format Artspace

Kategorier: Aktiviteter
Tags:: , ,

#18 John Kenn Mortensen: VHS

Udstillingsperiode: 6. maj – 2. juli 2016
Format Artspace,
 Nansensgade 35, 1366 København K

VHS1VHS er den danske tegner John Kenn Mortensens nostalgiske tilbageblik på ungdommens yndlings opholdssted – nemlig den lokale videobutiks uendelige, dystre, fantasifulde og tacky skat af horror- og splatter film. I gallerirummet mødes titler som ”Sisters of Sin”, ”Grey Flesh” og ”Mutant Princess of Chernobyl”.

Kunstneren trækker på referencer fra blackmetal, pin-ups og bodyhorror og har skabt et helt univers med videohylder, plakatvæg, flyers og t-shirts. Alle værker er håndtegnede VHS-kassetter samt et par nye riso-prints, der er trykt i forlængelse af udstillingen. Der er således tænkt i en totalinstallation, en fysisk oplevelse, hvor publikum kan vende og dreje værkerne i hænderne, og forestille sig indholdet af filmen ud fra den fiktive forside – og vi kan love, at der er garanti for fantasi-kickstartende titler i blandt…Man kan desuden købe sig en plakat med hjem eller snuppe en flyer.

VHS3Velkommen til en lummer og larmende udstilling, der sætter skub i forbudte fantasier og vækker minder om dengang, VHS var stort.

Om kunstneren:
John Kenn Mortensen er født i 1978. Han er autodidakt kunstner, tegner, animator, børnebogsforfatter og- illustrator, filminstruktør og meget mere. John Kenn Mortensen har tegnet lige så længe, han kan huske. I hans fabulerende sorte eventyr-univers blander det dystre og horror-lignende sig med en god portion humor og pudsig finurlighed. Han er kendt for sine ”Post-it monstre”, der blandt andet har udmøntet sig i flere bøger, hvoraf den første vandt Ping-prisen i 2012. John Kenn har desuden en fast tegneseriestribe i Politiken hver fredag.

Om Format Artspace:
VHS5Format er et kunstrum i Nansensgade dedikeret til værker i oplag (editioner), der eksperimenterer med medie og materiale – herunder original grafik, 3D- printet skulptur, video, animation, tegneserier mm. Udgangspunktet er at skabe værker, der er af høj kunstnerisk kvalitet, men som kan erhverves af selv den mest slunkne pengepung, fordi der findes mere end et eksemplar af hvert værk. De fleste af Formats værker produceres i små og eksklusive oplag, men ligger alligevel i et prisleje, hvor alle kan være med.

VHS5

VHS3

VHS4

VHS1

VHS2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *