10. november 2016, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

Thomas Winther anmelder teaterforestillingen Farven fra det ydre rum

Kategorier: Aktiviteter
Tags:: , , ,

Den danske horrorscene kan virke meget lille, men hvis man holder øje rundt i landet så sker der faktisk hele tiden en masse, nogle gange skal man bare være hurtig for at fange tingene.

Farven fra det ydre rumHvidovre Amatørscene kører for tiden en forestilling, en fortolkning af Lovecrafts ”The Colour from out of space”. Instruktøren Tobias Nilsson har ladet sig inspirere af The H.P Lovecraft Historical Societys radiodrama-udgave af novellen, som han anvender i sin adaption af Lovecrafts historie til teaterscenen.

Det var med noget spænding jeg satte mig ind i teatret, for novellen er meget stemningsmættet, og er bestemt en af mine favorit Lovecraft-noveller. Det er en historie om en familie på hvis gård der falder en meteorit ned; en meteorit som bringer en forbandelse med sig, som får alt til at gå i forfald.

Det mystiske beskrives i novellen som ubeskrivelig farver, noget som jeg var spændt på hvordan de ville løse. Det viste sig at den sparsomme scenografi, som teatret havde stillet op, virkede rigtigt godt til at skildre historien, for som med meget andet i Lovecrafts historier, så handler det mere om antyde, end direkte at vise den kosmiske horror der breder sig. Ved at bruge ganske få virkemidler trådte historien godt frem, og blev behandlet på en måde der yder oplægget den fornødne respekt.

Man kan selvfølgelig godt mærke, at det er amatørskuespillere, men generelt klarer de det virkeligt godt, og specielt de bærende roller laver en glimrende præstation, som gør at man ikke tænker over at det er et lille amatørteater man sidder i.

Der er kun ganske få forestillinger, men jeg vil bestemt anbefale folk med interesse for Lovecraft at sikre sig at de får set denne forestilling inden den tages af plakaten igen

Instruktør: Tobias Nilsson
Hvor: Byvej 56, Hvidovre, Hvidovre Amatørscene
Hvornår: 14/11 og 18/11, begge dage klokken 19.30

Anmeldt af Thomas Winther

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *