Gennem den seneste måned har medlemmerne af Dansk Horror Selskab stemt på, hvilke af 2016’s horrorudgivelser der skal have en plads blandt de fem titler på shortlisten. Herefter er det op til juryen at vælge vinderen, når prisen for Årets Danske Horrorudgivelse 2016 uddeles d. 1. april til Krimimessen i Horsens.

De fem nominerede er:

Fuglene af Mikkel Harris Carlsen

Med sort humor sætter Fuglene fokus på at være låst fast i livet uden at have et formål eller en udvej. John Hansen, en midaldrende mand, er den tragikomiske hovedperson. John er umiddelbart en helt almindelig regnskabsmedarbejder midt i livet, som lever et trivielt liv sammen med sin kone Kirsten. Tingene er dog ikke altid som de ser ud til at være, og midt i ostemadderne og den voksende midstvejskrise opstår der nogle groteske og absurde situationer, som leder tankerne hen mod det kafkaske kaos. Hvad sker der når hverdagen bliver sat på spidsen, og livet viser sig fra sin mest absurde side?

 

Ø af Steen Langstrup

Ø er et nyt intenst gys af Steen Langstrup. En sitrende gyserroman om et dansk par, der efterlades til deres skæbne på en øde ø langt ude på havet et sted i Sydøstasien. To dage senere er kun manden i live.

 

Necropolis af Patrick Leis

Dette er afslutningen, dette er begyndelsen.
Kuren, der skulle have hjulpet så mange, blev et mareridt. De døde rejste sig og drog hærgende over kloden. Men hvordan kunne det gå så galt, hvorfor blev de rigtige beslutninger ikke truffet, før Smitten nåede at sprede sig og alle systemer brød sammen?

 

Dr. Wunderkammers oversættelser af Thomas Strømholt

En komponist lukker sig inde i orglet og skaber et nyt værk. I skoven skifter årstiderne, folk forandrer sig og bliver dræbt. I byen følger Orfeus en sommerfugl gennem Undergrunden, en bogsamlers drøm bliver et mareridt, pæne mennesker får ubudne gæster, en arkitekt tegner sin afsindige vision, og bag Københavns facade anes konturerne af andre byer…

 

Manteuffel af Peter Tudvad

Hanau den 10. november 1938. Krystalnatten har efterladt synagogen som en rygende ruinhob. Men i et uskadt hulrum bag toraskrinet dukker en samling gamle dokumenter op. Sagen overdrages til »SS-Ahnenerbe«, hvor nazisterne forsker i germansk heltedåd og okkulte fænomener. For dem er dokumenterne gefundenes Fressen, da de beretter om en tysk greve, Friedrich von Manteuffel, der i 1525 på mystisk vis har fået evigt liv og overnaturlige kræfter.

 

Én kommentar til Shortlisten til Årets Danske Horrorudgivelse 2016

  1. Pingback: Det danske Kriminalakademis priser - Krimimessen Horsens


    Warning: Use of undefined constant phpbreak - assumed 'phpbreak' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/danskhorrorselskab.dk/wp-content/themes/typo-o-graphy/functions.php on line 191

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *