15. november 2018, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

Åndeverdenens dårekiste af B. S. Ingemann

Kategorier: Bøger
Tags:: , , ,

Åndeverdenens dårekiste af B. S. IngemannVi kender alle salmedigteren B.S. Ingemann, og næsten lige så mange kender Ingemann som populær forfatter af historiske romaner om store skikkelser i danmarkshistorien. Men færre uden for fagkredse ved, at man finder de tidligste eksempler på horror-fortællinger i dansk litteratur hos Ingemann, Helt tilbage fra Ingemanns prosadebut “Fortællinger og Eventyr” fra 1820 og frem til hans sidste bog i 1864 skriver han et væld af noveller, hvor inspirationen fra den tyske romantisk tradition med E.T.A. Hoffmanns fantastiske og gotiske fortællinger giver sig udslag i gys, gru og skrækromantik.

“Åndeverdenens dårekiste” er den første samling nogensinde, der er dedikeret udelukkende til denne side af Ingemanns forfatterskab. Samlingens sytten fortællinger indeholder både dobbeltgængere, spøgelser, kirkegårde, okkulte ritualer, hjemsøgte huse, hallucinationer, halvt opløste lig, incest, nekrofili og labyrintiske mareridt.

Ingemanns fornemmelse for uhyggens æstetik med både kogte knogler og gravstene som rekvisitter er eksemplarisk. Og den parres med både moderne psykologisk splittelse og en eksistentiel undren over menneskets udspændte tilværelse mellem det guddommelige og dæmonien i det jordiske liv.

“Åndeverdenens dårekiste” er den tredje udgivelse i forlagene Escho og Sidste Århundredes samarbejde Serie for grotesker, og den viser, hvordan visse sider af et ellers bredt anerkendt forfatterskab kan være faldet ud af litteraturhistorien. Men bogen er også et eksempel på, at de sider kan være mindst lige så spændende som forfatterskabets velkendte sider.

Læs mere på forlagets hjemmeside

Produktdetaljer:

Udgivelsesdato: 14.11.2018
Forlag: Forlaget Sidste Århundrede med Forlaget Escho
Sider: 275
ISBN: 9788797083604
Efterord: Felix Rothstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *