11. december 2018, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

Nyctophilia af Storm Frost

Kategorier: Bøger
Tags:: ,

Nyctophilia af Storm FrostOm værket:
Nyctophilia er et noirmareridt, som flyder over med betændte stikmærker, bristede vener og dødens dybeste hemmeligheder. En novellesamling, hvor man støder på neondetektiver, herionafhængige gravere, hjemsøgte fyrtårne og psykedeliske tidsrejser. Der er en djævel på hver skulder og på hvert gadehjørne. Et forvrænget, dystopisk Gotham uden Batman.
De mørke fortællinger er alle akkompagneret af illustrationer og seks timer langt soundtrack.

Nyctophilia er et forvrænget, dystopisk storbyunivers på en døende planet omgivet af et evigmørkt hav. Forfatteren Storm Frost har begået en gennemgribende research, hvor han har arbejdet som graver i en periode, for at kunne skabe fortællingerne om døden og alle dens hemmeligheder.

Nyctophilia fun fact:
Mange af bogens historier er baseret på dybdegående research – en slags method acting fra forfatterens side. I en periode arbejdede Storm Frost eksempelvis som graver på en kirkegård. Her spurgte præsten ham om han nogensinde havde overvejet at myrde nogen – og fortalte ham da denne historie:
– Kunsten at afskaffe et lig hører kun de store magikere til. Kun få kan løfte et helt korpus, hvorfor de straks parterer det og smider det i nærmeste container. Men dødens søde umami har det med at snige sig ud gennem sorte skraldesækkes pvc-lag og sladre om indholdet. En mere grel misforståelse er at lade delene ligge i fryseren, for det er her hovedparten bliver opdaget. At fodre liget til grise er også alt for besværligt. Det kræver, at du bagefter går rundt og piller tænder og hår ud af deres afføring for at fjerne de sidste beviser. Hold i stedet øje med den lokale kirkegård. De fleste grave graves nemlig dagen før, så hullet er klar til højtideligheden. Bunden pyntes oftest med et tæppe af gran af ren æstetisk hensyn, da kisten skal mødes af et pænere underlag end jorden. I løbet af natten kan du snige dig ind, plante liget under grannet – og voila – kisten sænkes ned dagen efter, en anden gør gravearbejdet for dig, og du har netop fået et lig til forsvinde for øjnene af 30 mennesker.

Forlag: Baggårdsbaroner
Sideantal: 202
Genre: Novellesamling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *