Så går det løs med nomineringen til Årets Danske Horrorudgivelse 2019 – shortlisten.

Forlag, forfattere og andre har kunne indstille titler til longlisten, som både indeholder tegneserier, antologier, novellesamlinger og romaner i år.

Som altid er det medlemmerne af Dansk Horror Selskab, der bestemmer, hvilke fem titler der går videre til shortlisten, som juryen skal vurdere.

MEN – i år har medlemmerne af Facebook-gruppen Danske Horrorfans mulighed for at være med til at stemme en titel videre til shortlisten. Læs mere her, og grib chancen for at stemme din favorit videre …

Kort om de nominerede på Longlisten 2019:

Absurd nr. 1, 2019Absurd #1
Forlaget Afkom, 48 sider
Gyser-antologi med bidrag af: Maria Tran, Lauge Eilsøe-Madsen, Bjarke Johansen, Danni B. Christensen, Matias Gedtek, Martin Zauner.

Find titlen på bibliotek.dk


Mørkets gerningerMørkets gerninger
Forlaget Petunia, 500 sider
Noveller af Ann-Christina Hansen, Helle Jakobsen, Helle Lenschow, Freddy E. Silva, Lars Ahn, Anna LindBjerg, Ane Gudrun, Marie Louise Pedersen, Sørine Amanda Nielsen, Charlotte Zubir, Tenna Vagner, Sara K. A. Meier, Helle Perrier& Michael Kousgaard

Find titlen på bibliotek.dk


Volt nr 5, 2019Volt #5
Forlaget Afkom, 36 sider
Antologi hæftet VOLT rummer fire historier. Bidrag af: Rebecca Luna Russel, Kasper Clemmensen, Peter Keller Hansen, Amalie Martens & Frederik Schock.

Find titlen på bibliotek.dk


De rensede af Søren Staal BalslevDe rensede af Søren Staal Balslev
Forlaget Kandor, 248 sider
Verden er gået under, og samfundet, som vi kender det, findes ligesom ikke længere. Så godt som hele menneskeheden er udryddet i en global epidemi, og nu står der kun enkelte individer og spredte grupper af mennesker tilbage i ruinerne. Midt i det hele, i en forladt lejlighed i Nordvest i København, sidder en lille familie og forsøger at holde sammen på stumperne af det liv, der var engang. For selvom verden er gået under, kan det stadig være uoverkommeligt at håndtere parforhold, opdragelse og helt basale ting som ikke at fryse, sulte ihjel eller blive dræbt af fremmede.

Find titlen på bibliotek.dk


Rosenreglen af Liv Nimand DuvåRosenreglen af Liv Nimand Duvå
Gyldendal, 250 sider
I Liv Nimand Duvås roman Rosenreglen flytter en kvinde ind i et nyopstartet kollektiv ved en skov. Hun har et halvt år til at lave en udstilling og har brug for arbejdsro. Men i takt med, at hun forsvinder ind i arbejdet med udstillingen, begynder underlige ting at ske i huset og i skoven.

Find titlen på bibliotek.dk


Manden, som træerne elskede af Nikolaj JohansenManden, som træerne elskede af Nikolaj Johansen
H. Harksen Productions, 134 sider
Den aldrende skovrider David Bittacy drages af det libanesiske cedertræ, der står på grænsen mellem hans hjem og den ældgamle og vildsomme Skov. I mørket hører han kaldet fra Skoven. Hans hustru Sophia ser, hvordan hendes elskede mand forandrer sig. Skoven trækker ham langsomt, men ubønhørligt, væk fra hende og Gud. Hun ser, hvordan Skoven langsomt opsluger ham. Når Sophia at redde David inden han forsvinder helt ind i Skovens skygger?

Find titlen på bibliotek.dk


Faldende masker af Dennis JürgensenFaldende masker af Dennis Jürgensen
Tellerup, 560 sider
Den psykotiske morder Inge Renee Janné er sporløst forsvundet efter han kidnappede Andrea Triel, stak sin mormor ned og flygtede såret ud på havet, men politiet fortsætter menneskejagten til Janné findes, død eller levende. Roland Triel efterforsker et privat mysterium som længe har naget ham: en serie fotografier taget af hans afdøde hustru sammen med en ukendt mand. Havde Dorte Triel en affære eller er forklaringen en anden? Da en kvinde meldes brutalt myrdet i sit hjem, gør politiet en chokerende opdagelse. Roland Triels jakke og ID findes på gerningsstedet, og offeret er kvalt med efterforskningslederens slips, men før nogen kan stille spørgsmål, forsvinder også Triel sporløst.

Find titlen på bibliotek.dk


I lygternes skær af Steen LangstrupI lygternes skær af Steen Langstrup
2 Feet Entertainment, 183 sider
Elleve krybende, legesyge og brutale gys om nattens dybe skygger, om sindets bundløse mørke, om de mareridt, der gemmer i de sorteste kroge og kun anes i lygternes skær.

Find titlen på bibliotek.dk


Tabu af Steen LangstrupTabu af Steen Langstrup
2 Feet Entertainment, 278 sider
Et velhavende midaldrende ægtepar, Klavs og Jeanette, har inviteret familien til jul på deres private ø i Caribien. Men et stormvarsel truer julehyggen, og mens stormen kommer nærmere, forstår de, at de ikke er alene på øen.

Find titlen på bibliotek.dk


Dansk Standard af Kim LeineDansk Standard af Kim Leine
Gyldendal, 278 sider
Dansk Standard er en horrorroman om et søskendepar, der bliver hjemsøgt af fortiden – en mørk og mareridtsagtig fortælling om gengangere og ondskabens realitet.

Find titlen på bibliotek.dk


Pax Immortalis - Opgøret af Patrick LeisPax Immortalis – Opgøret af Patrick Leis
Valeta, 594 sider
“Grågrønne hænder rev fat om våben og uniformer, en ung konstabel blev bidt i ansigtet og hans sidemand nåede aldrig væk før kadaverne var over ham. Stillingen gik i opløsning, soldaterne flygtede over hals og hoved gennem hallen og den sidste af dem fik næsten lukket yderdøren…” Efter af Svøben havde lagt det meste af verden i grus, forskansede de overlevende sig i små, isolerede enklaver. Men noget tyder på, at der faktisk eksisterer hemmelige megabyer bag ødemarken… Og at en hær af teknokrater bruger zombierne til uhyrlige eksperimenter.

Find titlen på bibliotek.dk


Ingenting passer af Anders Jørgen MogensenIngenting passer af Anders Jørgen Mogensen
Calibat, 128 sider
På jagt efter det perfekte juletræ møder tre brødre en enhjørning, som de slår ihjel. Det snoede horn i panden på det sagnomspundne dyr burde være den perfekte julegave, men deres voldelige far er bestemt ikke enig. Spillet er som sådan simpelt. Der er otte spillere på hvert hold. Kun piger må spille spillet. Kraniet skal ned i modstanderens målfelt. Man må takle, skubbe, sparke, spænde ben, men ikke slå. Bodil skærer sit hjerte ud og giver det til Jakob for at vise ham sin kærlighed, men hverken Jakob eller Bodils far ved helt, hvordan de skal reagere. Det er bare tre af de i alt syv sære, barske, sjove og blodige historier, som du kan læse i INGENTING PASSER.

Find titlen på bibliotek.dk


Fribryderen af John Kenn MortensenFribryderen af John Kenn Mortensen
Fahrenheit, 72 sider
Forhammer havde i årevis fribryderverdenens tungeste næver. Og drabeligste. Indtil han en dag slog Painkiller ihjel i ringen. Siden har han ikke kæmpet. 25 år efter sidder han desillusioneret og alkoholiseret på et værtshus og opdager en person overfor. Han har rullekrave, briller og mappe. Manden ser bekendt ud, og han har til godt tilbud til Forhammer …

Find titlen på bibliotek.dk


Gamle venner af Aske Munk-JørgensenGamle venner af Aske Munk-Jørgensen
Kandor, 280 sider
En sommerdag tager Mike på udflugt med sin ven i skovene omkring Aarhus. De to drenge vil undersøge det gamle hus, hvis ejer hængte sig. Det bliver en dag, der ændrer deres liv. Mange år senere har Mike fået både villa, kæreste og barn, men sommerdagens hændelser kalder på ham. Han må tilbage ad stier, han har betrådt før, for at se både sig selv og gamle venner i øjnene.

Find titlen på bibliotek.dk


Mareridt af Linea Bjerrum NielsenMareridt af Linea Bjerrum Nielsen
Dreamlitt, 432 sider
VELKOMMEN TIL MARERIDT – et mareridt, hvor det er dig, der er hovedpersonen. Incubo – mareridtenes herre – har opfundet et sindssygt spil for sin egen fornøjelses skyld. Et spil om liv og død. Et spil, hvor du og din familie er fanget i hans grufulde verden. Et spil, hvor du konstant må tage dig i agt for Maren, som jagter dig. Har du det, der skal til, for at besejre mareridtenes herre, redde din familie og slippe levende ud af dit livs værste mareridt? Dine valg kan få katastrofale konsekvenser eller redde dig ud af rædselsfulde mareridtsscenarier. Tør du?

Find titlen på bibliotek.dk


Dengang dinosaurerne var små - fortællinger af Kaspar Colling NielsenDengang dinosaurerne var små af Kaspar Colling Nielsen
Gyldendal, 244 sider
Fortællinger uden grænser for hvordan identitet kan moduleres, alle forvandlinger er mulige, og både helvede og paradis synes inden for rækkevidde.

Find titlen på bibliotek.dk


Jeg ved godt du er der af A. SilvestriJeg ved godt, du er der af A. Silvestri (ikke stemmeberettiget)
Calibat, 215 sider
OTTE FORTÆLLINGER OM MENNESKER, DILEMMAER OG MONSTRE Sølv glimter i fuldmånens skær, kød hakkes på en høvlebænk. Spørgsmål stilles. Valg træffes. Et badeforhæng sitrer, en rygvendt skikkelse skælver. Spørgsmål stilles. Valg træffes. Et menneske går i stykker, en sminke tværes ud. Spørgsmål stilles. Valg træffes. Der kokkereres i et køkken, en hud falder af kødet. Spørgsmål stilles. Valg træffes. Hvem kan sige, om det er de rette?

Find titlen på bibliotek.dk


Et satans arbejde af A. SilvestriEt satans arbejde af A. Silvestri
Brændpunkt, 414 sider
Et satans arbejde handler om flyttemanden Asger, der bliver hyret til at flytte en del af Helvede til Hellerup. Romanen er både skideskæg og helvedes alvorlig. Det er en genrebastard, der fortæller historier i historien og nikker til den sydamerikanske magiske realisme, dannelsesfortællingen, farcen og rendyrket horror. Et satans arbejde er også en fanden-i-voldsk roman, hvor man skal spænde selen, sikre hjelmen og så ellers bare slippe håndbremsen.

Find titlen på bibliotek.dk


En lykkelig slutning af Maren UthaugEn lykkelig slutning af Maren Uthaug
Lindhardt og Ringhof, 368 sider
En lykkelig slutning er en roman om døden i dens mange afskygninger – om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme. Maren Uthaug leverer en tour de force gennem dødens kulturhistorie, med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

Find titlen på bibliotek.dk


Helvede af Jonas WilmannHelvede af Jonas Wilmann
Kaos, 214 sider
Noveller. Er helvedet et konkret sted? Kan man ansætte en dømt morder som telefonsælger og hvad er Baard-Wagner prøven? En samling af 12 noveller der tager læseren med på en mørk rejse

Find titlen på bibliotek.dk


Skyggeverden af Jonas WilmannSkyggeverden af Jonas Wilmann
Kaos, 245 sider
”Skyggeverden” er en rædselsvækkende rejse ind i menneskets dybeste mørke.

Find titlen på bibliotek.dk

6 kommentarer til Longlisten for Årets Danske Horrorudgivelse 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *