7. februar 2020, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

De fem titler på årets shortliste er ….

Kategorier: Nyheder
Tags:: ,

Så er de fem titler, der går videre fra longlisten, fundet, og de nominerede på shortlisten er:

Manden, som træerne elskede af Nikolaj JohansenManden, som træerne elskede af Nikolaj Johansen
H. Harksen Productions, 134 sider
Den aldrende skovrider David Bittacy drages af det libanesiske cedertræ, der står på grænsen mellem hans hjem og den ældgamle og vildsomme Skov. I mørket hører han kaldet fra Skoven. Hans hustru Sophia ser, hvordan hendes elskede mand forandrer sig. Skoven trækker ham langsomt, men ubønhørligt, væk fra hende og Gud. Hun ser, hvordan Skoven langsomt opsluger ham. Når Sophia at redde David inden han forsvinder helt ind i Skovens skygger?

Dansk Standard af Kim LeineDansk Standard af Kim Leine
Gyldendal, 278 sider
Dansk Standard er en horrorroman om et søskendepar, der bliver hjemsøgt af fortiden – en mørk og mareridtsagtig fortælling om gengangere og ondskabens realitet.

Pax Immortalis – Opgøret af Patrick Leis
Valeta, 594 sider
Pax Immortalis - Opgøret af Patrick Leis“Grågrønne hænder rev fat om våben og uniformer, en ung konstabel blev bidt i ansigtet og hans sidemand nåede aldrig væk før kadaverne var over ham. Stillingen gik i opløsning, soldaterne flygtede over hals og hoved gennem hallen og den sidste af dem fik næsten lukket yderdøren…” Efter af Svøben havde lagt det meste af verden i grus, forskansede de overlevende sig i små, isolerede enklaver. Men noget tyder på, at der faktisk eksisterer hemmelige megabyer bag ødemarken… Og at en hær af teknokrater bruger zombierne til uhyrlige eksperimenter.

Fribryderen af John Kenn MortensenFribryderen af John Kenn Mortensen
Fahrenheit, 72 sider
Forhammer havde i årevis fribryderverdenens tungeste næver. Og drabeligste. Indtil han en dag slog Painkiller ihjel i ringen. Siden har han ikke kæmpet. 25 år efter sidder han desillusioneret og alkoholiseret på et værtshus og opdager en person overfor. Han har rullekrave, briller og mappe. Manden ser bekendt ud, og han har til godt tilbud til Forhammer …

Gamle venner af Aske Munk-JørgensenGamle venner af Aske Munk-Jørgensen
Kandor, 280 sider
En sommerdag tager Mike på udflugt med sin ven i skovene omkring Aarhus. De to drenge vil undersøge det gamle hus, hvis ejer hængte sig. Det bliver en dag, der ændrer deres liv. Mange år senere har Mike fået både villa, kæreste og barn, men sommerdagens hændelser kalder på ham. Han må tilbage ad stier, han har betrådt før, for at se både sig selv og gamle venner i øjnene.

Nu er det op til den uvildige jury at beslutte, hvilken der vinder Årets Danske Horrorudgivelse 2019.

I år består juryen af:

Pia Renée Bechmann
Jeg er bibliotekar, og arbejder som digital formidler på Aalborg Bibliotekerne. Her er jeg også involveret i Ordkraft Litteraturfestival som medlem af redaktionen og som moderator på festivalen, der afvikles hvert år i april på Nordkraft i Aalborg. Derudover er jeg redaktør og anmelder på Litteratursiden, er nu og da manuskriptlæser for People’s Press og blogger om bøger på Instagram som @stormy.pages.

Stig W. Jørgensen
Jeg er oprindelig uddannet inden for sprogvidenskab, men har i en årrække især levet som bogoversætter. Jeg har oversat omkring firs bøger i mange forskellige genrer – af horrorrelevans kan nævnes True Blood-bøgerne, Kelley Armstrongs ungdomsromaner og børnebøgerne om/af Darren Shan. Jeg har desuden skrevet et par bøger om science fiction, som jeg har beskæftiget mig med i mange år, og optræder af og til som science fiction-kender i forskellige sammenhænge.

Rikke Schubart
Forfatter og lektor på Syddansk Universitet. Jeg har skrevet vampyrromanerne Bid og Mørke og forsker i gys, fantasy, krigsfilm og actionfilm. Min forskning er mest på engelsk, fx Mastering Fear: Women, Emotions, and Contemporary Horror (Bloomsbury, 2018) og Women of Ice and Fire: Gender, Game of Thrones, and Multiple Gender Engagements (Bloomsbury, 2016, med A. Gjelsvik).

Jette Sønderbek
Jeg er uddannet bibliotekar i 2002, men har ikke arbejdet som sådan. Jeg har arbejdet i boghandel siden 1998 og er i dag på 13. år butikschef pt. i Schreiners Bog & idé – Tarup Center. Bøger har altid været min passion og min kærlighed er særligt til krimi, gys, horror, sci.fi. og historiske romaner.
Jeg har deltaget i Krimimessen siden starten og har været medlem af Det danske Kriminalakademi siden 2009 (stadig som eneste boghandler).

Søren Vangsgaard
Jeg er cand. mag i Dansk og leder af Vangsgaards Antikvariat i København, som jeg har grundlagt i 2001. Vi er også to forlag: Forlaget Vangsgaard, der udgiver lidt af hvert (fra Milton over Rumi til Dostojevskij) og forlaget Flying V Books, der udgiver rockbiografier i både Danmark og udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *