28. marts 2020, Author: Jette Holst, 1 kommentar

Zombier øverst på skamlen

Kategorier: Nyheder
Tags:: , ,

Patrick Leis modtog prisen for Årets Danske Horrorudgivelse 2019

For niende gang er Dansk Horror Selskabs pris for Årets Danske Horrorudgivelse blevet uddelt, og i år går den til en garvet horrorforfatter med smag for menneskekød.

Patrick Leis debuterede i 1995 med romanen ”Bag masken”, en spændende thriller som Det Danske Kriminalakademi indstillede til Glasnøglen. Desværre for Leis blev det Peter Høeg, der endte med at løbe med prisen. Men i år er det blevet Patrick Leis tur. ”Pax Immortalis – Opgøret” har nemlig vundet prisen for Årets Danske Horrorudgivelse 2019.

”Pax Immortalis – Opgøret” er fjerde bind i Patrick Leis’ monumentale zombie-saga, der beskriver zombie-apokalypsen fra år 0 og flere hundrede år ud i fremtiden. En voldsom og blodig fortælling, der ikke lader ”The Walking Dead” noget tilbage.

Siden 2012 er prisen for Årets Danske Horrorudgivelse blevet uddelt af en uafhængig jury. I år består juryen af boghandler Jette Sønderbek, bibliotekar Pia Bechmann, horrorforsker Rikke Schubart, oversætter Stig W. Jørgensen og boghandler Søren Vangsgaard.

Juryens motivation for prisen lyder:
Patrick Leis skriver blodige gyserromaner, og det er han god til.
Patrick Leis har i mange år skrevet blodigt, effektivt og underholdende i horrorgenren (og i øvrigt også været en vedholdende illustrator inden for genren). Leis hengiver sig helhjertet til sin særlige afdeling af genren. ”Pax Immortalis – Opgøret” er en bog med en fuldstændig og overbevisende verden og et fuldt ud realiseret horror-univers. Bogen giver et spændende og nuanceret billede af historien med lister, kort, tegneserie-elementer og illustrationer. Zombie-fortællinger er set før, men her er virkelig skruet en helstøbt fortælling sammen. Sproget er præcist og enkelt, så det leder læseren direkte ind i handlingen med zombier, mennesker, videnskabsmænd, fremtidsteknologi og udvikling af donorer. Alt er gennemtænkt og har så mange detaljer, at man nærmest ser en hel film for sig, mens man læser.
”Pax Immortalis – Opgøret” er et værk skrevet af en erfaren horrorforfatter og en værdig vinder af prisen for Årets Danske Horrorudgivelse 2019.

At Patrick Leis er en værdig vinder til prisen, kan ingen vist være i tvivl om. Fem gange tidligere har han været nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse, så for zombie-kongen blev sjette gang lykkens gang.

Prisen er de tidligere år blevet overrakt vinderen under Krimimessen i Horsens. På grund af COVID-19 blev messen i år aflyst. I stedet modtog Patrick Leis sin pris til Skrækfest i Odense.

Én kommentar til Zombier øverst på skamlen

  1. Pingback: Bibliotekspenge, anmeldelse og aprilsnar – Lars Ahn


    Warning: Use of undefined constant phpbreak - assumed 'phpbreak' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/danskhorrorselskab.dk/wp-content/themes/typo-o-graphy/functions.php on line 191

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *