26. december 2020, Author: Jette Holst, 2 kommentarer

Longlisten med nominerede til Årets Danske Horrorudgivelse 2020

Kategorier: Nyheder
Absurd nr. 3Absurd, nr. 3 Forlaget Afkom, 2020. – 88 sider, alle illustreret 10 historier tegnet og fortalt af en blanding af nye og kendte navne. Alle historierne tilhører horrorgenren, men tegnestile og emner er vidt forskellige. Læs mere på Forlaget Afkom
Frygtelige Fynske FortællingerFrygtelige fynske fortællinger / red. Nils Anker Tønner-Oldefar Ildanach, 2020. – 172 sider, illustreret Antologien spænder over flere subgenrer og indeholder ti noveller, fra ni forfattere. Alle historierne har Fyn til fælles, og henter inspiration derfra. Læs mere på forlaget Ildanach
I ly af mørket - en H.P. Lovecraft tegneserieantologiI ly af mørket – H.P. Lovecraft tegneserieantologi Forlaget Afkom, 2020. – 100 sider Tegneserieantologi med 9 spændende nyfortolkninger af H.P. Lovecrafts noveller samt forord af Thomas Winther. Læs mere på Forlaget Afkom
Mørkets gerninger går igenMørkets gerninger går igen / red. Tenna Vagner Petunia, 2020. – 426 sider Mørkets Gerninger går igen. Nedtællingen er i gang! For hver novelle rykker mørket tættere på. Hver gang du ser bort eller vender ryggen til, vil du mærke monstrene komme snigende. De ånder dig i nakken, men du kan ikke se dem i mørket. Tør du læse med til nedtællingen er slut? Tør du stole på dine øjne, dine venner eller dig selv?  Nedtællingen er sat i gang, og der er ingen vej tilbage … Læs mere på forlaget Petunia
Skyggespejlet - fortællinger fra mørket 3Skyggespejlet / red. Lars Grill Nielsen Enter Darkness, 2020. – 359 sider 15 horror-noveller, skrevet af danske forfattere. Vampyrisme, seriemordere og dæmoner er blot nogle af emnerne i dette bind, der kan give selv den mest koldblodige læser søvnløse nætter. Læs mere på forlaget Enter Darkness
Ingen engle ved juletid af Rune AdelvardIngen engle ved juletid af Rune Adelvard Selskabet af 11 maj 2013, 2020. – 536 sider Ingen engle ved juletid er en atypisk krimi, der foregår i den canadiske vildmark i 1964. Det særlige ved denne underholdende og fængslende krimi er, at den er tænkt som en julekalender. Der er altså suspense fra første kapitel til sidste punktum hele december. Hovedpersonen er den 19-årige, arbejdsløse Edward og hans venner, der får vendt op og ned på deres liv, da en slægtning pludselig forsvinder. Den mystiske forsvinden driver langsomt læseren ind i byen Bierstadt, hvor Guds ord forkyndes ubarmhjertigt og frygten langsomt spredes og julens sagligheder fortrænges. Læs mere på Bog.nu
Mørkelagt af Christina Lassen-AndersenMørkelagt af Christina Lassen-Andersen Fjorden, 2020. – 379 sider Hvor langt vil du gå for at beskytte din familie? Forestil dig, at strømmen går lige nu. Og forestil dig så også, at den ikke kommer tilbage igen. Hverken i morgen eller om måned. Det er irriterende og skaber lidt problemer. Togene kører ikke, kaffemaskinen strejker, og internettet går ned. Det har vi prøvet før. Det går nok. Men forestil dig så også, at strømmen ikke kommer tilbage. Hverken i morgen eller om en måned. Hvordan vil du få mad på bordet? Skaffe medicin og lægehjælp? Den dag strømmen går, er Rasmus på arbejde i Odense, mens hans kone Rikke og deres teenagesøn er hjemme i København. Skal de blive, hvor de er og satse på, at alt snart bliver normalt? Eller skal de forsøge at finde hinanden i et samfund, der hurtigere end forventet bryder sammen? Uden mulighed for at kommunikere tvinges de ud i en ny virkelighed, hvor der kun er få allierede i kampen om overlevelse. Læs mere på forlaget Fjorden Find den på eReolen
Regnum Mortis af Patrick LeisRegnum mortis af Patrick Leis Valeta, 2020. – 579 sider Efter Teknokratiets faldgår de sidste overlevende i gang med at genopbygge civilisationen. Men ikke alle bryder sig om den nye verdensorden og lige ude på den anden side af bymuren venter resterne af hæren på en mulighed for at genvinde magten. Men den værste trussel befinder sig allerede inde i C-byen og snart begynder de første mord. Femte og sidste bind i den anmelderroste Necrodemic-serie. Læs mere på forlaget Valeta Find den på eReolen
Natteræd af John Kenn MortensenNatteræd af John Kenn Mortensen Cobolt, 2020. – Ca. 110 sider, alle illustreret Natteræd. Når dit mareridt er så levende at du ikke længere kan skelne drøm fra virkelighed. John Kenn Mortensen har samlet sine mest ekstreme monstertegninger; tegninger, der handler om mareridtet, dets væsen og væsner. I ledtog med Peter Adolphsen har han komponeret en nattesymfoni, hvor den stakkels læser kan dvæle rædselsslagen i uhyggens nådesløse skær. Læs mere på forlaget Cobolt
New Junk City af Simon PetersenNew Junk City af Simon Petersen
Forlaget Afkom, 2020. – 28 sider

To sci-fi historier fulde af rumvæsner og regeringens tophemmelige forsøg. Læs mere på forlaget Afkom
Focus Puller af Bo ReinholdtFocus puller af Bo Reinholdt Escho, 2020. – 71 sider Falk er filmbranchens bedste focus puller. Ham der har ansvaret for kameralinsens rette indstilling. Under indspilning af filmen Silkeåen trækkes han ind i et mysterie, der sønderbryder hans enestående evne til afstandsbedømmelse. Hver nat høres rædselsskrig, filmcrewet forsvinder en efter en, verdenskendt kunst dukker op på den lokale kro og en kult huserer i kirken, hvor et kalkmaleri af en nøgen kvindeskikkelse siges at have nedkaldt en forbandelse over byen. Alt imens Falk indleder en affære med filmens kvindelige hovedrolle, Philippa Lethe, eller var det nu kromutterens datter eller den djævelske førnævnte kvindeskikkelse fra kirken? Og for at gøre det hele bedre, så udfolder hele mysteriet sig i den lille by Langaa på Østfyn, mellem Nyborg og Svendborg. Læs mere på forlaget Escho
Tre af A. SilvestriTre af A. Silvestri Kandor, 2020. – 205 sider For over 20 år siden var Emmanuel Dunkeltier på alles læber. Horrorprofeten. Rædslernes fyrste. Ondskabsfuldhedens atlet. Så forsvandt han og efterlod kun sit manifest: verden er rædsel. Nu vil det manifest diktere et døgn for tre forfattere. Ina, Sander og Thorvald er blevet inviteret til et mystisk rendezvous, hvor de får stillet en opgave. Mens København sner til i en storm, skal de skrive hver deres fortælling, for at bevise hvem der bedst forstår, at verden er rædsel. Vinderen får retten og rådighed over Dunkeltiers bo. Men i takt med at fortællingerne kommer til live, gryer det for Ina, Sander og Thorvald, at én ting er at vinde. Noget helt andet er at fortælle den bedste historie. Læs mere på forlaget Dreamlitt Find den på eReolen
Mulm af Teddy VorkMulm af Teddy Vork Kandor, 2020. – 202 sider Jacob føler sig ikke tryg i sit hjem. Efter hans kone Maja bliver indlagt med depressive og psykotiske symptomer på psykiatrisk skadestue, står han nu alene med presserende deadlines på jobbet og det fulde ansvar for pasningen af deres femårige søn, Johannes. Og når tusmørket falder på, og dagens lys svinder, antager skyggerne sære former, og natten virker mere mættet, end den burde. Det hjælper heller ikke, at Johannes har fået en usynlig ven og er begyndt at opføre sig anderledes. Da Majas depression ikke bliver bedre, men i stedet afslører et længerevarende paranoidt vanvid, og Johannes begynder at gemme rådne madrester på værelset, indser Jacob, at han selv må søge til bunds i årsagerne bag familiens pludselige forandring. I nattens mulm, hvor den daglige virkelighed slår sprækker, må han sætte sin fornuft og sit verdenssyn på spil, hvis han skal gøre sig håb om at redde sin familie. Læs mere på forlaget Dreamlitt Find den på eReolen

2 kommentarer til Longlisten med nominerede til Årets Danske Horrorudgivelse 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *