18. februar 2023, Author: Jette Holst, 1 kommentar

Årets shortliste 2022

Kategorier: Nyheder
Tags:: , ,

Så er de fem titler, der går videre til årets shortliste fundet, og titlerne er:

‘1900 – et århundredes tusmørke’
Forlaget 2 Feet Entertainment, 288 sider

Tag med på en rejse gennem det tyvende århundredes tusmørke, skildret årti for årti, af nogle af Danmarks bedste gyserforfattere. Henrik Harksen er idémand til antologien og har udvalgt de medvirkende forfattere. Horrorforsker Mathias Clasen har skrevet forord.

De ti noveller, en for hvert årti, er skrevet af Thomas Strømsholt, Steen Langstrup, Teddy Vork, Martin Wangsgaard Jürgensen, Martin Schjönning, Carina Evytt, A. Silvestri, Sheila Eggenberger, Christian Reslow og Jonas Wilmann.


‘Frygtelige fynske fortællinger 2’
Forlaget Ildanach, 273 sider

Frygtelige Fynske Fortællinger er tilbage! Med 16 forskellige noveller indenfor gysergenren, som alle foregår på, eller omkring, Fyn. Foruden Fyn, er temaet for antologien, samlet i 2021, “Alt godt fra havet”. Så gør dig klar til smukke fynske strande, rundfarte i det sydfynske øhav, klamt tang, saltvand, strandvaskere, rædsler fra under havet og meget, meget mere.

Lås dørene, sæt dig godt til rette, og dyk ned i 16 skræmmende historier.


‘Fede Svin’ af Nikolaj Højberg
Forlaget Kandor, 212 sider

Torben er døden nær. Han vejer 361 kilo, kan knap nok gå og har et eksplosivt blodtryk. I forsøg på at tabe sig har han prøvet samtlige slankekure på markedet, men til ingen nytte. Da han en dag tilbydes en alternativ kur, takker han ja.

Torben er ikke den eneste med et hårdt liv. Arbejdsløse Morten dummer sig til jobsamtalen, hvor han var selvskrevet til jobbet. I stedet for at tage hjem til sin lejlighed og have ondt af sig selv går han en tur langs stranden. Her finder han en bræmme tang, som måske kan gøre dagen god igen.

Hvor Morten drømmer om et job, er karrieremanden Jonas utilfreds med sit. For at få lidt glæde i livet køber han andre menneskers minder om sex, storslåede ferier og takketalen til Oscar-uddelingen, men i længden er det ikke nok. Hvilke minder kan han så købe for at få det bedre?

Foruden Torben, Morten og Jonas fortæller denne novellesamling om fire andre skæbner fanget i usædvanlige livssituationer, de gerne havde været foruden.


‘Dødens Dal 2 – Udhængt’ Per Jacobsen
Forlaget Humblebooks, 300 sider

Tretten måneder efter begivenhederne i seriens første bog lever Randall Morgan og hans familie stadig et liv i usikkerhed. Et liv, hvor de – ligesom de andre spredte grupper af overlevende – konstant må være på vagt. En dag gør de dog et makabert fund, som leder dem til at tro, at deres forfølgere ikke vil udgøre en trussel meget længere.

Men kan de stole på, at det ikke blot er endnu en udspekuleret fælde, som deres usynlige fjende har sat op? Og kan de stole på hinanden?


‘Mit indre øje’ af Anna Laurine Kornum
Forlaget Afart, 68 sider

“Som på et gerningssted, risikerer jeg, med hvert skridt jeg tager, at nedbryde sporene, der fortæller sandheden om os, hvad der virkelig ødelagde vores hjem” Mit indre øje er fortællingen om en datter og de tragedier, der vækker det dystre i menneskesindet – steder vi alle kender, men sjældent taler om.

Anna Laurine Kornum er forfatter og illustrator af denne fantastiske og hårrejsende tegneserie, en tegneserie man kan læse flere gange og den vil stadigt påvirke en.


Nu er det op til juryen at beslutte, hvem der skal have prisen som Årets Danske Horrorudgivelse 2021. Prisen uddeles på Krimimessen i Horsens lørdag d. 25. marts.

Den uafhængige jury består af:

Jacob Hedegaard Pedersen, forfatter og redaktør
Mette Sejrbo, forfatter og forlægger på forlaget Falkenborg
Torben Bille, ansvarshavende redaktør på Kulturkapellet
Michael Kamp, prisvindende forfatter
Kathrine Dyrkilde, bibliotekar og medarrangør af Skrækfest

Én kommentar til Årets shortliste 2022

  1. Pingback: FFF2 nomineret til "Årets danske horrorudgivelse" - tomeske.dk


    Warning: Use of undefined constant phpbreak - assumed 'phpbreak' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/danskhorrorselskab.dk/wp-content/themes/typo-o-graphy/functions.php on line 191

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *