Og således skete det på den sidste dag i den sjette måned at årets tredje nyhedsbrev endelig blev skabt.
Denne gang har vi blandt andet et interview med Josefine Skov (kvinden bag scoren til ’Mulm’), og et tilbud til Selskabets medlemmer fra Dystopia.
Rigtig god sommer.
Generalforsamlingen:
Som nævnt i sidste nyhedsbrev var der generalforsamling den 17. maj som blev afholdt i Dystopias lokaler i Mørkedalen. Denne dag levede vejnavnet dog overhovedet ikke op til sit navn da selve generalforsamlingen faktisk blev afholdt i strålende sol. Kulisserne var til gengæld præcis så dystre som man kan forvente af et mødelokale i et haunted house. Se eksempelvis billedet her:
Da selve generalforsamlingen var forbi (referatet herfra kan du læse via det link du får sammen med nyhedsbrevet), bevægede vi os ned i horrorlabyrinten. Alle var forventningsfulde, og nogle havde allerede nerverne på højkant udenfor hvilket vil sige inden vi mødte dette skilt:
Jonas der viste rundt, oplyste os af og til om at hvis vi var bange for det ene eller det andet, skulle vi måske ikke fortsætte. Jeg ved ikke helt om han forventede at vi kunne finde tilbage – i delvist mørke, røg og virkelig smalle steder – gennem labyrinten hvis vi ikke ville fortsætte, men det blev heldigvis heller ikke aktuelt. Ingen gik tabt undervejs (selv om vi fór vild et sted, og Jonas måtte indfange os), alle slap ud i solen, og hen ad vejen faldt nerverne da også til ro. Jeg er dog ikke sikker på at jeg kunne gå igennem den med skuespillere, mørke og chokeffekter uden at have en puls der sprang skalaen.
Derefter stod eftermiddagen på et foredrag af horrorforskeren Mathias Clasen som altid er spændende at høre på. Hvis du aldrig har hørt ham, vil jeg anbefale at du gør det.
Og endelig var der pizza, sodavand/øl og inspirerende snakke med ligesindede inden turen gik hjemad.
Den nye bestyrelse består af forperson og kasserer Jacob Hedegaard Pedersen, næstforperson Niels Mark og menige medlemmer yours truly, Carina Evytt, Jonas Vázquez Bøgh, Teddy Vork og Mikala Rosenkilde.

Nyt fra Bestyrelsen:
På det seneste møde talte vi om at oprette/fortsætte med 3 udvalg, og her vil vi virkelig,
virkelig gerne have netop dig med.
Det kan godt være du tror at bestyrelsen har helt styr på nedenstående opgaver, og eftersom du jo ikke har meldt dig til bestyrelsen, kan du sagtens putte dig. Hvis det er hvad du tror, må du tro om.
Dansk Horror Selskab er ikke topstyret, og vi mangler netop dine input, også selv om du måske aldrig har siddet i udvalg før.
Udvalgene bliver:
Børn og unge:
DHS er rettet mod voksne, men skal vi måske gøde jorden for fremtidige horrorfans? Jacob er tovholder, så du kan melde dig til ham hvis du vil være med i udvalget.
Messe/festival:
Hvilke messer/festivaler giver det mening at DHS har en stand på, og hvad bør vi tage med?
Jonas er tovholder, så her kan du melde dig hos ham hvis du er interesseret.
Medlemsfordele og sociale arrangementer:
Hvor og hvornår skal vi mødes fysisk næste gang? Og næste gang? Og næste? Mikala er tovholder, så meld dig til hende hvis du vil være med.
Tillykke til:
Aksel Studsgarth der vandt Pingprisen for Bedste Danske Tegneserie, næppe uventet for Alva i mørket som allerede har indbragt ham og hans partner in crime, Daniel Hansen, Claus Deleuranprisen for Bedste Danske Tegneseriedebut.
Alva i mørket er i øvrigt nu udkommet på tyrkisk, og opfølgeren, ’Alva Odyssé’ udkommer i Frankrig i næste måned.
Og til Amdi Silvestri der med novellen ’L’appel du vide’, har opnået sin 10. originaludgivelse på engelsk. Antologien hedder ’Cold War Cthulhu’.
Velkommen til:
Kirsten Toft Bang:
Kirsten er måske bedre kendt under sit forfatternavn K. T. Bang hvorunder hun har udgivet romanen ’Jernkysset’ som var på shortlisten til ’Årets Danske Horrorudgivelse 2024’.
Per Sanderhage:
Per er måske bedst kendt som forfatter og tegner til Rasmus Klump, men han er også en stor drage- og horrorelsker.
Nye udgivelser:
Den 9. september udkommer romanen ’Niøje’ skrevet af Mikala Rosenkilde
og udgivet på 2Feet Entertainment.
InterView med Josefine skov af A. Silvestri
I februar vandt komponist og lyddesigner Josefine Skov en Robert for Bedste score. Den fik hun for sit arbejde til horrorfilmen Mulm, og det forstår man godt, når man har set og hørt filmen.
Jeg spurgte Josefine, om hun ville fortælle lidt om sit arbejde til horrorselskabets medlemmer, og det sagde hun heldigvis ja til.
Hvordan finder man ud af, at det er lyd og musik man vil arbejde med?
Musik har altid været en stor interesse, så jeg kan nærmest ikke forestille mig ikke at skulle arbejde med det. Det ville sikkert have været nemmere at have et andet job, men jeg kan bare ikke lade være med at lave musik, så det skete helt intuitivt, at jeg søgte derhen. Det at skabe sin eget musik og lege med lyde er det jeg synes er allermest spændende. I filmmusik kan man komme omkring meget forskellig musik og eksperimentere med stemninger og lyduniverser på en helt særlig måde i samspillet med billeder og fortællinger.

Hvem er dine musikalske forbilleder og hvorfor? Lod du dig inspirere af nogle af dem til Mulm-scoren?
Jeg har mange musikalske forbilleder, herunder Johann Johannson og Mica Levi, men særligt filmkomponisten Mark Korven med sine specialbyggede instrumenter har været en inspirationskilde til Mulm. Særligt hans scores til The Witch og The Lighthouse, som til tider bevæger sig i et grænseland mellem lyddesign og musik.
Jeg har selv eksperimenteret med at optage og manipulere lyde fra hjemmelavede instrumenter og forskellige strengeinstrumenter som cello og en ødelagt guitar. Jeg har også arbejdet med metalliske klange og resonanser fremkaldt ved at stryge med en violinbue på forskellige metalgenstande.

Hvordan forbereder man sig som musiker inden man laver en score. Læser man manuskriptet? Er man til stede på settet? Eller foregår det helt anderledes?
Der er mange måder at gribe forberedelserne an på, men for mig er det allervigtigste at finde inspirationen og komme ind i filmen og musikkens kerne. Det kan fx være ved at læse manus og snakke med instruktøren og derudover at finde nogle inspirerende instrumenter og lyde man gerne vil arbejde med. Det er selvfølgelig også altid inspirerende at se nogle fede film med eminente soundtracks.
Hvad stræbte du efter i dit arbejde med scoren til Mulm?
Jeg stræbte efter at lave et soundtrack, der fungerede som et mentalt rum og en anden verden end den vi ser i billedet. Man skulle opleve kræfterne i huset og karakterernes sindstilstand, og det skulle ligge og ulme for så til sidst at eskalere mere og mere.
Du arbejder på tværs af genrer og har også vundet priser for musik til andre film. Hvad er dit forhold til horror? Og måske især til dansk horror?
Jeg er ret glad for horror og synes også at vi kan være stolte af dansk horror.
Personligt synes jeg det er noget af det fedeste at få lov til at lave musik til horrorfilm, fordi lyd og musik betyder så utrolig meget for stemningen – og man kan måske også tillade sig nogle andre ting rent musikalsk. Man har måske mere mulighed for at
eksperimentere med lyden, fordi det skal være uhyggeligt og derfor måske gerne må være abstrakt.
Jeg har faktisk også brugt horror-elementer i drama/komedie-filmen ‘Sammen er du mere’, hvor små dissonante strygerpluks og voldsomme trommer får en mere komisk dimension, fordi filmen handler om nogle kollegaer på en arbejdsplads, der er uenige og misundelige på hinanden.
Er horror et område du gerne vil arbejde mere med? Og hvad arbejder du på lige nu?
Jeg vil helt sikkert gerne arbejde videre med horrorgenren, hvis jeg får muligheden igen. Lige nu arbejder jeg på en krimi-tv-serie og en børne/ungdomsfilm – så det er noget helt andet end Mulm, men stadig enormt inspirerende.
Kalender:
Den 21. februar udkom ’Opløsning, Samlede noveller’ skrevet af Patrick Leis og udgivet
på 2Feet Entertainment.
Englebørn havde premiere 13. marts
Den 30. marts udkom ’Rød Stue’ af Teddy Vork på 2Feet Entertainment.
Tilbud til selskabets medlemmer:

Som medlem af Dansk Horror Selskab, får du 25 % rabat på standardbilletter til efterårets vildeste gyseroplevelse: DYSTOPIA Haunted House – Somniphobia. Glæd dig til at gennemleve dine værste mareridt i en timelang tour-de-force af skræk og rædsel gennem en nedlagt fabrik i Mørkedalen fyldt med monstre – hvis du tør …
Hvor?
Mørkedalsvej 28, 7100 Vejle.
Hvornår?
SCARY: 12.,13., 19. og 20. september.
INTENSE: 26. og 27. september, 3., 4., 24., 25. og 31. oktober, samt 1., 7. og 8. november.
EXTREME: 14. og 15. november.
Brug rabatkoden DHS25 når du booker, og spar 25 % på standardbilletter! Book tid og læs mere på http://www.dystopia.dk/haunted-house/billetter
Input:
Jeg er altid meget interesseret i input fra dig.
De kan være inden for nogle af de kategorier som allerede er her, men det kan også være billeder/video fra forskellige events rundt om i landet/verden, events som DHS ikke står for, eller måske noget der endnu ikke står noget om i nyhedsbrevet.