10. juni 2016, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

Således forgår alverdens herlighed af Lars Kramhøft

Kategorier: Bøger
Tags:: , ,

Saaledes_forgaar_alverdens_herlighedFra den prisvindende unge forfatter Lars Kramhøft og forlaget Calibat kommer novellesamlingen ”Således forgår alverdens herlighed”. En samling som skriver sig ind i det nybrud af mørk, skandinavisk horror for voksne som også ses repræsenteret med værker som ”Lad den rette komme ind” og ”Færgen”.

Samlingen består af 12 noveller som hver på deres måde udforsker forskellige aspekter af horror genren; Der er nyfortolkninger af den gotiske spøgelseshistorie, den kropslige og grænse-overskridende fysiske rædsel, horror genren som satire og samfundskritik, og den filosofiske, eksistentielle skræk.

Samlingens titel, ”Således forgår alverdens herlighed”, er en reference til det latinske ”pater sancte, sic transit gloria munde”, der bruges ved pavens indtrædelsesceremoni og henviser til kødets forgængelighed. Og netop forgængeligheden, forfaldet og døden er gennemgående temaer i novellesamlingen; det er her forfatteren finder kilden til den dybe, alment menneskelige horror; i kroppens forfald, i sygdom, alderdom, død og tab. Den universelle rædsel ved den menneskelige tilstand.

Novellerne i ”Således forgår alverdens herlighed” stammer fra perioden 2011-2016, og flere af historierne har været udgivet før, både i Danmark og i udlandet, men optræder her for første gang samlet, på dansk, og i nyligt reviderede udgaver. Novellen ”Cestoda” var nomineret til Niels-Klim prisen for bedste lange novelle fra 2015, mens en anden novelle fra samlingen, ”Aftenrøde” tidligere i år blev sat op som Hørespil på CPH Stage.

Læs mere på Lars Kramhøfts hjemmeside

Produktdetaljer:
ISBN-13: 9788793281288
Sideantal: 294
Illustration: Mark Tholander
Udgivet: 10-06-2016
Forlag: Calibat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *