2. april 2022, Author: Jette Holst, Skriv en kommentar

A. Silvestri vinder Årets Danske Horrorudgivelse

Kategorier: Ikke kategoriseret, Nyheder
Tags:: , ,
A. Silvestri vinder Årets Danske Horrorudgivelse 2021 for romanen "Vardekød"

A. Silvestri vinder Årets Danske Horrorudgivelse 2021 for romanen “Vardekød” udgivet på forlaget Brændpunkt.

Siden 2012 er prisen for Årets Danske Horrorudgivelse blevet uddelt af en uafhængig jury. I år bestod juryen af professor på Institut for Kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet Anne-Marie Mai, boghandler Jette Sønderbek, bibliotekar Pia Bechmann, boghandler Søren Vangsgaard og ansvarshavende redaktør for Kulturkapellet Torben Rølmer Bille.

Juryens motivation:

Kødets lyst sender romanens hovedpersoner på en vanvittig mental karruseltur, der for alvor får fart, da en fremmed kommer til byen. “Vardekød” er en gruvækkende beskrivelse af, hvad der kan ske, hvis mennesker mister deres indre moralske kompas, deres kontrol over impulser og deres grundlæggende evne til at begå sig i et civiliseret samfund.

“Vardekød” er både eminent godt skrevet og samtidig let at læse sig ind i og forstå budskabet i. Romanen byder på psykologisk horror og ægte splatter. Dæmonerne i hovedpersonernes sind levendegøres og legemliggøres af den mystiske dreng, der kommer gående til byen – forkommen, kold og våd. Drengen, der tilsyneladende er både blind og stum, skaber en forstyrrelse i de personer, der møder ham, og mens han sidder på byens politistation i Kenneth Paals varetægt, begynder disse forstyrrelser at røre ved personernes mentale stabilitet.

A. Silvestri beskriver i vanlig velskrivende stil den stigende uhygge, og lokker samtidig læseren ind i stuerne hos helt almindelige mennesker i en helt almindelig dansk provinsby, der ikke er svær at relatere sig til. Det er let at se Silvestris litterære inspirationskilder, og man fornemmer Stephen King i skyggerne, roligt nikkende med et tilfreds smil på læben: ”You’ve got them now!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *